historie livestreams
NL Utrecht
15 juni 2024

Bezoek Alouette museum Barneveld

Beste ATC collega’s,

 

Hierbij willen wij jullie uitnodigen voor de activiteit in juni, als wij het Alouette Museum in Barneveld gaan bezoeken.

Het museum in Barneveld heeft als doel zoveel mogelijk originele Nederlandse Alouettes te behouden en te restaureren. De Alouette helikopter werd veel gebruikt voor verkennings- en surveillancedoeleinden tijdens de Koude Oorlog, met name door verschillende NAVO-landen, maar ook Canada. Het Alouette Museum richt zich daarom op het behouden van de geschiedenis van deze helikopter, inclusief zijn militaire toepassingen tijdens de Koude Oorlog.

De collectie bestaat uit verschillende helikopters en archiefmateriaal, waaronder een variant met camera’s die werd gebruikt voor fotovluchten langs de grens met het voormalige Oost-Duitsland.

Het museum wordt gerund door (ex-)vliegers en (ex-)vliegtuigmonteurs.

ATC-leden hebben voorrang. Introducé(e)s zijn toegestaan, mits er plaats is, en betalen € 25.00 p.p. voor deze excursie.

Inschrijven is verplicht via de site van ATC Afdeling Utrecht (max. 60 personen)

Sluitingsdatum van de inschrijving is uiterlijk zondag 9 juni 2024​

Tijdens de excursie, op 15 juni a.s. is ondergetekende mobiel bereikbaar.

Bert van den Boogaard

Lezingcoordinator ATC Utrecht

Mobiel 06-81798450

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com