Bedrijfslidmaatschap
NL Oost-Brabant
Megalezing | 07 oktober 2023

Campus electric day

Wil jij geïnformeerd worden over de laatste technische ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit? En wil je kennismaken met elektrische auto’s op de Automotive Campus in Helmond? Zet dan 7 oktober in je agenda, want dan organiseren we in samenwerking met de Vereniging Electrische Rijders (VER) een mooi evenement.

Zowel ATC leden alsook VER leden kunnen zich op deze pagina opgeven. 

Opgeven is verlengd en nu kan t/m 4 oktober!!

Deelnamekosten:
Voor leden van de ATC  en de VER bedragen de deelnamekosten € 30,00. Dit is inclusief lunch/ koffie/ thee en dergelijke.
Voor introducees zijn de deelnamekosten € 35,00.

let op: Uw inschrijving (hieronder via “aanmelden”)  is pas definitief als vervolgens ook het bedrag wordt betaald!
Dit bedrag kunt u overmaken op rekening NL 55 INGB 0001 1094 86    T.A.V. Ver. ATC Oost brabant.
>>> Vermeld bij uw overboeking: naam, woonplaats en  ‘7 oktober’  <<<

 

Er zullen gedurende de dag diverse lezingen en workshops worden gegeven op verschillende locaties.

Let op: programma kan onderhevig zijn aan wijzigingen.

Onderwerpen van de diverse lezingen:

 • Adriaan van Broekhoven (ANWB); lezing over elektrische auto’s en het verschil met  waterstof voertuigen.
  Tevens zal hij de laadpaal behandelen met de daarbij veel voorkomende storingen.
 • Frank van der Laak (Brandweer) gaat uitleg geven over batterijen en hoe om te gaan met elektrische auto’s bij ongevallen en incidenten.
  Tevens geeft hij uitleg over moderne brandstoffen incl.  demonstraties.
 • Gert-Jan Rap (RAP Clean Vehicle Technology) geeft een lezing omtrent de werking van waterstof naar elektrische aandrijving met aansluitend uitleg aan een demo opstelling van een brandstofcel elektrisch voertuig.
 • André Beukers van de firma E-Trucks Europe zal ons uitleg geven over hun ontwikkelde Waterstof Elektrische vuilniswagen.

Er is tijd ingeruimd tussen de lezingen om te wisselen van lezing.

Programma workshops:

 • (InMotion) gaat ons vertellen hoe de door hun ontwikkelde Elektrische Race wagen snel te laden is met een eigen ontwikkelde snellader/batterij.
 • Ard Jonker (V2G Liberty) gaat ons uitleggen hoe hij bidirectioneel kan terugleveren aan het net.
 • Rick van Viersen (LedsDoltNow) gaat een elektrische camper showen die zij verkopen en verhuren.
 • Henry Lootens (Stichting Gelijkspanning Nederland) gaat de werking van het laden met gelijkspanning bespreken.
 • Mickel van Erp (ANWB) is expert in kampeermiddelen en vertelt over E.V. als trekauto.

 

Tijdsindeling Campus Electric Day

klik op het plaatje voor een volledig beeld:

 

Nogmaals, om erbij te zijn moet je jezelf wel even opgeven, zie op deze pagina het blok “aanmelden” .  Voor de duidelijkheid , deelname is mogelijk voor alle ATC leden, van alle afdelingen en  VER leden.

Deelnamekosten:  Voor leden van de ATC  en de VER bedragen de deelnamekosten € 30,00. Dit is inclusief lunch/ koffie/ thee en dergelijke.
Voor introducees zijn de deelnamekosten € 35,00.

let op: Uw inschrijving is pas definitief als het bedrag is betaald! Dit bedrag kunt u overmaken op rekening NL 55 INGB 0001 1094 86   T.A.V. Ver. ATC Oost brabant.
Vermeld bij uw overboeking: naam, woonplaats en ‘7 oktober’.

VER en ATC organiseren samen EV dag!

Op 7 oktober organiseerden Verenging ATC en Vereniging Elektrische Rijders gezamenlijk de succesvolle Campus Electric Day. Op de Automotive Campus in Helmond boden zij een uitgebreid programma met toonaangevende sprekers en praktijkgerichte workshops, gericht op toekomstige mobiliteit. De 100 bezoekers leerden onder meer hoe om te gaan met ongevallen en incidenten bij elektrische auto’s en hoe elektrische auto’s energie kunnen terugleveren aan het net.

In de moderne werkplaats van het Summa Automotive College sprongen twee gele auto’s van de ANWB Wegenwacht in het oog. De waterstofaangedreven Hyundai Nexo en batterij-elektrische Volkswagen ID.4 staan, met de motorkappen omhoog, tegenover elkaar. Spreker Adriaan van Broekhoven, van de ANWB, vertelde toehoorders over de elektrische auto’s en in welke mate deze verschillen van waterstofvoertuigen. Ook problemen uit de ANWB-praktijk, waaronder storingen aan laadpalen, passeerden de revue.

 

Het blijft niet bij een blik onder de motorkap. Spreker Gert-Jan Rap, van RAP Clean Vehicle Technology, ontmantelde eigenhandig een brandstofcelauto en nam de aandrijflijn op een aanhangwagen mee. Het bood bezoekers een goed zicht op de verschillende componenten, waaronder een opengewerkte waterstoftank.

 

Een bedrijf dat ook pioniert met waterstof is het van oorsprong Belgische E-Trucks Europe, dat een van brandstofcel voorziene vuilniswagen toonde. Feitelijk is deze truck een waterstofhybride waarvan het batterijpakket ook met een stekker kan worden opgeladen. Een brandstofcel laadt de batterijen gedurende de dag bij, zodat een dergelijke vuilniswagen een volledige dienst elektrisch kan rijden.

Ook het pleziersegment werd deze dag niet vergeten. Leverancier van elektrische motorfietsen ElectricMotorbikes, gevestigd op de Automotive Campus, toonde meerdere modellen. Onder meer van het bekende merk Zero, maar ook de nostalgisch ogende No.1 van Zweedse fabrikant RGNT was er te zien. Tegenstanders van elektrisch rijden bedienen zich graag van de uitspraak ‘elektrisch rijden doen we op de kermis’, een sticker op één van de Zero-motorfietsen heeft daarop een passend antwoord. ‘Joepie! Elke dag kermis!’. Het kenmerkt deze dag en zijn bezoekers, die vooruitgang niet uit de weg gaan en zich maar wat graag verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen.

Dat bevestigt ook Jean Mari van de Wiel, het bestuurslid van ATC Oost-Brabant dat deze dag organiseerde. “We hadden een geïnteresseerd, leergierig publiek. Er hing een goede sfeer en de reacties waren bijzonder positief.” Het organiseren deed hij in samenwerking met de Vereniging Elektrische Rijders. “Vereniging ATC Oost-Brabant ziet het belang van samenwerking met andere verenigingen, dat het waardevol is blijkt op een dag als vandaag. Van de bezoekers was er zo’n 70 procent lid van Vereniging ATC, 30 procent kwam via de VER en zelfs van buitenaf!” Van der Wiel besluit met een dankwoord: “Alle lezinggevers en deelnemende bedrijven hartelijk bedankt, het was een unieke dag op een unieke locatie en het smaakt naar meer.”

Over Vereniging ATC

Vereniging ATC is dé vereniging voor iedereen met interesse in (auto)techniek en mobiliteit. De 17 regionale afdelingen in Nederland en België hebben gezamenlijk zo’n 3.000 leden. Elke maand organiseren de afdelingen uiteenlopende bijeenkomsten, lezingen en bedrijfsbezoeken, zodat leden van Vereniging ATC altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen in de autobranche.

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com