Bedrijfslidmaatschap
NL Twente
Lezing | 10 januari 2017

TENNECO Partikelfilter techniek 10/01/2017

EDWIN DE RIDDER was namens TENNECO op 10 januari 2017 gastspreker bij de Marke te wierden.
Tenneco, beursgenoteerd, bestaat uit de sectie Monroe en Walker heeft 30.000 medewerkers waarvan 7500 werkzaam zijn in Europa, gaat het vanavond vnl. hebben over uitlaatgas nabehandeling.
Walker maakt uitlaatsystemen als OEM voor vele merken met als bijzonderheid dat men het uitlaatgeluid pas maakt aan het type voertuig.
De eisen die men stelde aan het uitlaatsysteem van de oudere voertuigen vallen geheel in het niet tot de huidige systemen, aldus Edwin. Hun eisen waren eenvoudig, het creëren van een tegendruk in het systeem om een correcte flow te waarborgen betreffend mijn cilinder vulling en een geluid reductie tot stand brengen. Het geheel bestaat uit een buizen stelsel gecombineerd met dempers. Het huidige systeem echter moet naast het creëren van een juiste tegendruk, reduceren van geluid er nog eens zorg voor dragen dat de vuile uitlaatgassen, “schoon “ de uitlaat verlaten. Hoezo vuile uitlaatgassen, zijn ze vuiler dan toen. Ja, buiten het vuil zijn, zijn ze ook nog eens giftig en wel zodanig dat bepaalde toxide zo klein zijn dat ze direct opgenomen worden in de bloedbaan. Hetgeen veroorzaakt wordt door de steeds strengere milieu eisen waaraan een auto bouwer moet voldoen, de motoren moeten “schoner “. We voegen steeds meer chemicaliën toe aan de brandstoffen of gebruiken zelfs chemisch gemaakte brandstoffen, passen hogere injectie drukken toe. Euro 5 en euro 6 waren de oorzaak van de invoer van het Partikel filter, we zien het al bij de moderne dieselmotoren, de direct ingespoten benzine motoren volgen. Euro 7 volgt, hier moet de CO2 omlaag, kortom de uitlaat is de uitlaat niet meer. Bekijken wij het systeem onder de huidige nieuwe Peugeots dan zien we een oxiderende KAT, een SCR in combinatie met een Partikelfilter, het geheel gecontroleerd door de nodige sensoren met een AD Bleu installatie.
Zo behandelde en gaf Edwin de nodige uitleg over de functie en werking van de geproduceerde uitlaatgassen, hun nabehandeling, het partikel filter, het juist diagnose stellen aan uitlaatgas nabehandeling systemen, de vrij komende toxide, waar de prijsverschillen liggen tussen de KAT’s en Partikelfilters, waarom homologatie noodzakelijk is, kan je een Partikel filter reinigen, heeft het nut, zin. Wanneer is een partikel filter vol, hoeveel partikel wordt er eigenlijk geproduceerd. Soorten en types Partikel filters en hun eigenschappen, Silicium carbide en Cordierite. Uitleg geven over de werking van eolys en ad bleu. Ook andere systemen kregen de nodige aandacht te denken aan voor en na inspuiting, afsluiten van de intercooler, activeren van de gloeibougies, inschakelen van gebruikers zonder dat de bestuurder hiervan op de hoogte is, zoals bv de achterruit verwarming of de buitenspiegel verwarming.
Kortom, de hoeveelheid vuile gassen moeten omlaag, ook hier zien we verdere ontwikkelingen, variabele compressie, cilinder uitschakelingen, opkomst van de brandstof cel.

TENNECO Edwin de Ridder 10/01/2017

Tenneco, beursgenoteerd, bestaat uit de sectie Monroe en Walker heeft 30.000 medewerkers waarvan 7500 werkzaam zijn in Europa, gaat het vanavond vnl. hebben over uitlaatgas nabehandeling.
Walker maakt uitlaatsystemen als OEM voor vele merken met als bijzonderheid dat men het uitlaatgeluid pas maakt aan het type voertuig.
De eisen die men stelde aan het uitlaatsysteem van de oudere voertuigen vallen geheel in het niet tot de huidige systemen, aldus Edwin. Hun eisen waren eenvoudig, het creëren van een tegendruk in het systeem om een correcte flow te waarborgen betreffend mijn cilinder vulling en een geluid reductie tot stand brengen. Het geheel bestaat uit een buizen stelsel gecombineerd met dempers. Het huidige systeem echter moet naast het creëren van een juiste tegendruk, reduceren van geluid er nog eens zorg voor dragen dat de vuile uitlaatgassen, “schoon “ de uitlaat verlaten. Hoezo vuile uitlaatgassen, zijn ze vuiler dan toen. Ja, buiten het vuil zijn, zijn ze ook nog eens giftig en wel zodanig dat bepaalde toxide zo klein zijn dat ze direct opgenomen worden in de bloedbaan. Hetgeen veroorzaakt wordt door de steeds strengere milieu eisen waaraan een auto bouwer moet voldoen, de motoren moeten “schoner “. We voegen steeds meer chemicaliën toe aan de brandstoffen of gebruiken zelfs chemisch gemaakte brandstoffen, passen hogere injectie drukken toe. Euro 5 en euro 6 waren de oorzaak van de invoer van het Partikel filter, we zien het al bij de moderne dieselmotoren, de direct ingespoten benzine motoren volgen. Euro 7 volgt, hier moet de CO2 omlaag, kortom de uitlaat is de uitlaat niet meer. Bekijken wij het systeem onder de huidige nieuwe Peugeots dan zien we een oxiderende KAT, een SCR in combinatie met een Partikelfilter, het geheel gecontroleerd door de nodige sensoren met een AD Blue installatie.
Zo behandelde en gaf Edwin de nodige uitleg over de functie en werking van de geproduceerde uitlaatgassen, hun nabehandeling, het partikel filter, het juist diagnose stellen aan uitlaatgas nabehandeling systemen, de vrij komende toxide, waar de prijsverschillen liggen tussen de KAT’s en Partikelfilters, waarom homologatie noodzakelijk is, kan je een Partikel filter reinigen, heeft het nut, zin. Wanneer is een partikel filter vol, hoeveel partikel wordt er eigenlijk geproduceerd. Soorten en types Partikel filters en hun eigenschappen, Silicium carbide en Cordierite. Uitleg geven over de werking van eolys en ad blue. Ook andere systemen kregen de nodige aandacht te denken aan voor en na inspuiting, afsluiten van de intercooler, activeren van de gloeibougies, inschakelen van gebruikers zonder dat de bestuurder hiervan op de hoogte is, zoals bv de achterruit verwarming of de buitenspiegel verwarming.
Kortom, de hoeveelheid vuile gassen moeten omlaag, ook hier zien we verdere ontwikkelingen, variabele compressie, cilinder uitschakelingen, opkomst van de brandstof cel.

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com