NL Arnhem-Nijmegen
Lezing | 01 januari 2021

Verslag lezing ROC Nijmegen over Waterstof – 4 december 2013

STUDIEAVOND WATERSTOFGAS BIJ ROC NIJMEGEN
In de zomer van 2012 waren we reeds te gast bij de HAN in Arnhem, waarbij men ons diverse proefprojecten op het gebied van waterstof liet zien. Later op de avond maakten we nog een rit met een grote personenbus op waterstof.
Dit keer waren we aanwezig in de ROC te Nijmegen, waarbij twee leerlingen van de HAN, te weten André Otto en Bart Geerdink onder begeleiding van hun docent Erik Kemkers ons op de hoogte brachten van de voortgang van hun project SUBARU WRX STI (330 pk op benzine)
Ze hebben de auto met Otto motor omgebouwd naar waterstofgas en verwachten een vermogen van 100 à 150 pk te behalen. Een andere nokkenas werd gefabriceerd, om de overlap bij de benzine motor te wijzigen en daarmee dus geschikt te maken voor waterstofgas. In de planning ligt ook nog om waterinjectie te gebruiken ter optimalisering van de verbranding.
Collega studenten doen ook mee aan de Shell Eco Marathon met een twee persoons mini auto, zie www.shell.nl, en willen de top 5 behalen.
De eerste elektrische auto op waterstof is sinds december 2012 voor iedereen te koop bij Hyundai. Het model heet ix 35 Fuel Cell Electric Vehicle.
Info is te vinden op www.hyundai.nl met eveneens een filmje over dit model.

Verslag lezing ROC Nijmegen over Waterstof - 4 december 2013

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com