historie livestreams
22 maart 2024

Opvallende comeback van winterbanden

Sinds twaalf jaar voert KwikFit tweemaal per jaar onderzoek uit naar het wegdek aandeel van verschillende bandenmerken. Dit onderzoek is onderverdeeld in zomer-, winter- en vierseizoenenbanden. De recente meting van februari 2024 heeft een opmerkelijke stijging aan het licht gebracht in het wegdek aandeel van winterbanden. De winterbanden stijgen met drie procentpunten in wegdek aandeel, in tegenstelling tot de trend van de afgelopen jaren. Dit suggereert een hernieuwde interesse in winterbanden onder automobilisten.

De groei van winterbanden lijkt ten koste te gaan van het wegdek aandeel van zomerbanden, terwijl de vierseizoenbanden stabiel zijn gebleven, wat gunstig is voor de rijveiligheid, vooral onder winterse omstandigheden.

     

Belang van rijveiligheid

Arjan van der Meer, marketingdirecteur bij KwikFit Nederland, benadrukt het belang van de toename van winterbanden voor de rijveiligheid, vooral onder zakelijke klanten.

Top 10 bandenmerken

De meetploegen van Jess Marketing, die in opdracht van KwikFit het wegdekaandeel meten, hebben dit keer 94 merken genoteerd, ten opzichte van 85 vorig jaar. In totaal werden 2197 auto’s gecontroleerd op diverse locaties.

De top 5 bandenmerken, waaronder Continental en Michelin, domineren samen 59,2% van het wegdek aandeel. Merken zoals Vredestein, Goodyear en Bridgestone vormen samen de top 3 tot 5, met een wegdek aandeel van 27,8%.

Stabiliteit banden van A-merken

Ondanks verschuivingen blijft het aandeel van bekende A-merken stabiel, met Continental als dominante speler in het segment van winterbanden.

In het segment van vierseizoenenbanden is Vredestein de absolute koploper, waarbij de top vijf merken bijna 64% van het wegdek aandeel uitmaken. De top vijf A-merken behouden hun positie, hoewel er variaties zijn in hun aandeel. Dit jaar valt op dat Michelin terrein verliest, terwijl Bridgestone en Goodyear groei realiseren.

Kortom: Winterbanden maken een comeback volgens recent onderzoek door KwikFit. Met een stijging van 3% in wegdek aandeel wijst dit op groeiende aandacht voor rijveiligheid.

Bron: Aftersales Magazine/Kwikfit

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.