historie livestreams
07 september 2023

Samenwerking VDL en Schaeffler: zelfrijdende shuttles zijn onderweg

Schaeffler en VDL Groep werken samen aan de ontwikkeling en productie van zelfrijdende elektrische shuttles. Deze moeten een alternatief bieden voor het huidige openbaar vervoer. Het prototype van deze shuttle, voorzien van systemen van fabrikant Mobileye, is te zien op de IAA Mobility-beurs in München.

De samenwerking is gericht op het combineren van de technologische expertise en middelen van beide bedrijven. Schaeffler en VDL Groep zijn momenteel in gesprek met verschillende OV-bedrijven over mogelijke pilotprojecten, de verwachting is dat deze zelfrijdende shuttles vanaf 2025 op straat kunnen worden getest.

Dit prototype is te zien op de IAA 2023 in München

Deze aankondiging past in het beeld van een snel veranderende mobiliteitssector, waarin de vraag naar duurzame en efficiënte vervoersoplossingen toeneemt. Zelfrijdende shuttles, die gemakkelijk via een app kunnen worden opgeroepen, worden gezien als een alternatief voor zowel stads- als plattelandsbewoners. Ze bieden (lokaal) emissievrij, flexibel en geluidsarm openbaar vervoer.

De Nederlandse VDL Groep staat bekend om zijn innovatieve benadering van bus- en autoproductie en zijn rol in de elektrificatie van zwaardere voertuigen. Het van oorsprong Duitse Schaeffler is een wereldwijde leverancier van geëlektrificeerde aandrijflijnen en stuursystemen voor de automotive. Met de samenwerking streven beide bedrijven ernaar om de ontwikkeling van commercieel levensvatbare shuttlevoertuigen te versnellen, en daarmee bij te dragen aan de evolutie van duurzame, autonome mobiliteit.

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.