historie livestreams
05 september 2023

Waarom Bosch soft- en hardware voortaan gescheiden levert

Bosch levert zijn videointelligentiesoftware voortaan als zelfstandig product. Deze software stelt auto’s in staat om te begrijpen wat er om hen heen gebeurt. Een combinatie van slimme software en camera’s moet leiden tot een situatie waarin de bestuurder niet meer voortdurend zélf op de weg hoeft te letten. Later komt Bosch met meer oplossingen waarbij hard- en software worden gescheiden.

Door op deze manier te werken stelt Bosch autofabrikanten in staat om flexibeler te werken. Deze videosoftware wordt toegepast bij ADAS-systemen, waarbij in dit geval camera’s – die Bosch overigens ook kan leveren – de omgeving in beeld brengen. De software analyseert dit beeld en helpt de auto om zelfstandig en veilig te rijden. Zulke systemen kunnen bijvoorbeeld helpen bij automatisch remmen, of bij het in de rijstrook houden van het voertuig.

De combinatie van soft- en hardware neemt bestuurders steeds iets meer werk uit handen.

Camera’s van andere merken

Tot zover niets nieuws: dergelijke systemen worden al jarenlang geleverd in personen- en vrachtauto’s. Ze worden steeds vaker ook verplicht. Interessant aan de nieuwe ontwikkeling is dat de software en de camera’s niet aan elkaar vastzitten. Dit betekent dat autofabrikanten de software van Bosch kunnen gebruiken, maar niet verplicht zijn om ook de camera’s van Bosch af te nemen. Wel toont Bosch op de IAA in München, waar deze oplossing debuteert, ook nieuwe ‘camera heads’ zien. Deze worden geleverd zonder software, zodat fabrikanten ze op hun beurt kunnen gebruiken met zelfgekozen software.

Bosch denkt hiermee ook aan de toekomst, waarin het bedrijf verwacht dat we de functionaliteit van auto’s met software kunnen updaten. In plaats van onderdelen te vervangen wordt het downloaden van nieuwe functies de norm. Daarom zal Bosch in de toekomst meer software- en hardwareoplossingen onafhankelijk van elkaar verkopen.

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.