historie livestreams
09 november 2023

ATC Trofee voor bijzondere verdiensten naar Robby Camps

Tijdens de bestuursvergadering van Vereniging ATC, in de Vlissingse CineCity-bioscoop, is de ATC Trofee uitgereikt aan Robby Camps. Het was voor het eerst in tien jaar dat deze trofee voor bijzondere verdiensten werd uitgereikt.

Robby Camps met de ATC Trofee

De nominatie van Robby Camps, die werd voorgedragen door zijn eigen ATC-afdeling, kreeg brede steun bij andere afdelingen van de vereniging. De trofee werd uitgereikt door Sjoerd Pranger, waarnemend voorzitter van Vereniging ATC. “In 2023 hebben we, na lange tijd, een zeer geschikte kandidaat gevonden. Hij is werkzaam in de autobranche, geeft technische lezingen bij verschillende ATC-afdelingen, geeft presentaties over Formule 1, schrijft regelmatig artikelen in vakblad AMT en is ook nog secretaris van ATC-afdeling Vlaanderen en Antwerpen”, aldus Pranger.

Rijke historie

De historie van de ATC Trofee gaat terug tot 1986, tot en met 2013 is de trofee elke twee jaar uitgereikt. Pranger: “Kandidaten waren er de afgelopen jaren niet, of we zochten niet goed genoeg.” Waarom de ATC Trofee destijds in het leven geroepen werd? “Het hoofddoel van Vereniging ATC was en is het bevorderen van de technische ontwikkeling met betrekking tot de mobiliteit in woord en daad, en het behartigen van de belangen van degenen die in deze branche werkzaam zijn”, licht Pranger toe.

“Vereniging ATC heeft gemeend dat, wanneer iemand een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan deze doelstelling, of in dit geval nog steeds doet, dat er de mogelijkheid moet zijn om dit te erkennen en te belonen. De trofee is bedoeld voor iemand die werkzaam is in deze of een verwante branche, iemand die zichtbaar en benaderbaar is en die bereid en bezig is zijn brede mobiliteitskennis met anderen te delen.”

Waarnemend voorzitter Sjoerd Pranger reikt de ATC Trofee uit aan Robby Camps

‘Kennis begint klein’

De trofee zelf is een bronzen kunstwerk. “Om mee te beginnen, hij is zwaar”, grapt Pranger. “De vorm is een druppel onder een hoek van 60 graden. Volgens de maker brengt hij techniek en management van de servicesector in het autobedrijf en aanverwante organisaties samen.” Zelf geeft Pranger er graag een wat eenvoudigere draai aan. “Kennis begint klein, bij de punt, en spreidt zich breed, naar de voet. En dit jaar is de eer om hem te ontvangen voor Robby Camps!”

Onder luid applaus van de aanwezige bestuursleden neemt Camps de trofee in ontvangst. Hij spreekt zijn dank uit voor het ontvangen van de prijs, aan leden van de vereniging die hem steunden, zijn gezin en zijn netwerk van vakgenoten. “En het is een eer om in het rijtje grote namen te staan die de trofee eerder in ontvangst mochten nemen.”

Derde trofee voor België

In de ATC Trofee zijn de letters A, T en C verwerkt.

Camps’ interesse in techniek komt niet alleen tot uiting in zijn werk als CAN-analist bij autofabrikant Ford in Lommel. Eén van zijn hobby’s is Formule 1-techniek, waarover hij dankzij zijn grote netwerk en online bronnen telkens meer kennis vergaart. Deze deelt hij vervolgens in lezingen voor andere ATC-afdelingen en artikelen in vakblad AMT. Dat zijn kennis en interesses verder reiken dan autotechniek wordt al snel duidelijk. Hij weet, als zoon van een beeldhouwer, haarfijn uit te leggen hoe een bronzen gietsel als de ATC Trofee gemaakt wordt. Net zo goed kan hij je het een en ander vertellen over het proeven van whisky.

“Deze trofee krijgt een mooie plek in de living”, besluit een trotse Camps. Trots is ook Hendrik Moyson, voorzitter van ATC België. “Het is de derde ATC Trofee die naar een Belgisch verenigingslid gaat.

Eerdere ontvangers ATC Trofee

De ATC trofee werd tussen 1986 en 2013 vijftien keer uitgereikt. Eerder ontvingen onderstaande leden de ATC Trofee.

Jaar Ontvanger(s)
1986 H. Eichhorn
1988 E.J.M. Claassen
1991 P. Klaver
1993 J. Polman
1995 P.D. Voogd
1997 J.J.M. Vlaar / C.J.F. Berends
1999 R.H.M. Metzelaar
2001 A.J.M. Rampaart
2003 Chr. Vanden Bergh
2005 A.J.N. Swagemakers
2007 E. Gernaat
2009 P. van Casteren
2011 H. P. Weem
2013 B. van Dorpe
2023 R. Camps

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.