historie livestreams
06 november 2023

VER en ATC organiseren samen EV dag!

Op 7 oktober organiseerden Verenging ATC en Vereniging Elektrische Rijders gezamenlijk de succesvolle Campus Electric Day. Op de Automotive Campus in Helmond boden zij een uitgebreid programma met toonaangevende sprekers en praktijkgerichte workshops, gericht op toekomstige mobiliteit. De 100 bezoekers leerden onder meer hoe om te gaan met ongevallen en incidenten bij elektrische auto’s en hoe elektrische auto’s energie kunnen terugleveren aan het net.

In de moderne werkplaats van het Summa Automotive College sprongen twee gele auto’s van de ANWB Wegenwacht in het oog. De waterstofaangedreven Hyundai Nexo en batterij-elektrische Volkswagen ID.4 staan, met de motorkappen omhoog, tegenover elkaar. Spreker Adriaan van Broekhoven, van de ANWB, vertelde toehoorders over de elektrische auto’s en in welke mate deze verschillen van waterstofvoertuigen. Ook problemen uit de ANWB-praktijk, waaronder storingen aan laadpalen, passeerden de revue.

 

Het blijft niet bij een blik onder de motorkap. Spreker Gert-Jan Rap, van RAP Clean Vehicle Technology, ontmantelde eigenhandig een brandstofcelauto en nam de aandrijflijn op een aanhangwagen mee. Het bood bezoekers een goed zicht op de verschillende componenten, waaronder een opengewerkte waterstoftank.

 

Een bedrijf dat ook pioniert met waterstof is het van oorsprong Belgische E-Trucks Europe, dat een van brandstofcel voorziene vuilniswagen toonde. Feitelijk is deze truck een waterstofhybride waarvan het batterijpakket ook met een stekker kan worden opgeladen. Een brandstofcel laadt de batterijen gedurende de dag bij, zodat een dergelijke vuilniswagen een volledige dienst elektrisch kan rijden.

Ook het pleziersegment werd deze dag niet vergeten. Leverancier van elektrische motorfietsen ElectricMotorbikes, gevestigd op de Automotive Campus, toonde meerdere modellen. Onder meer van het bekende merk Zero, maar ook de nostalgisch ogende No.1 van Zweedse fabrikant RGNT was er te zien. Tegenstanders van elektrisch rijden bedienen zich graag van de uitspraak ‘elektrisch rijden doen we op de kermis’, een sticker op één van de Zero-motorfietsen heeft daarop een passend antwoord. ‘Joepie! Elke dag kermis!’. Het kenmerkt deze dag en zijn bezoekers, die vooruitgang niet uit de weg gaan en zich maar wat graag verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen.

Dat bevestigt ook Jean Mari van de Wiel, het bestuurslid van ATC Oost-Brabant dat deze dag organiseerde. “We hadden een geïnteresseerd, leergierig publiek. Er hing een goede sfeer en de reacties waren bijzonder positief.” Het organiseren deed hij in samenwerking met de Vereniging Elektrische Rijders. “Vereniging ATC Oost-Brabant ziet het belang van samenwerking met andere verenigingen, dat het waardevol is blijkt op een dag als vandaag. Van de bezoekers was er zo’n 70 procent lid van Vereniging ATC, 30 procent kwam via de VER en zelfs van buitenaf!” Van der Wiel besluit met een dankwoord: “Alle lezinggevers en deelnemende bedrijven hartelijk bedankt, het was een unieke dag op een unieke locatie en het smaakt naar meer.”

Alle foto’s zien?
Ga hier naar de terugblik van deze EV dag

(onderaan de terugblik-pagina vindt je de foto’s)

Over Vereniging ATC

Vereniging ATC is dé vereniging voor iedereen met interesse in (auto)techniek en mobiliteit. De 17 regionale afdelingen in Nederland en België hebben gezamenlijk zo’n 3.000 leden. Elke maand organiseren de afdelingen uiteenlopende bijeenkomsten, lezingen en bedrijfsbezoeken, zodat leden van Vereniging ATC altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen in de autobranche.

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.