historie livestreams
Megalezing | 08 oktober 2022

MEGA TECH EVENT – 8 oktober

Kijk voor de terugblik met fotoseries  (alleen voor ATC leden)  onder  onderstaand artikel!

.

 

Op 8 oktober is het zover en gaat ons ATC MEGA TECH EVENT  van start!

Een initiatief van Midden en Oost Brabant, waar de heren Hans Coehorst en Jean Mari van de Wiel een geweldige (zater)dag hebben neergezet, die ook voor andere ATC leden te bezoeken is dan alleen de leden van de organiserende ATC afdelingen  West, Midden  en Oost Brabant, aangevuld met Limburg en Arnhem-Nijmegen.  Open voor iedereen dus!

Adres voor dit MEGA TECH EVENT:   Automotive Campus 30, 5708 JZ Helmond

Wat is er georganiseerd?

Op de Automotive Campus in Helmond is een geheel verzorgde dag georganiseerd *) met 14 (!) verschillende sprekers **), met verschillende onderwerpen waar je het oor te luister kunt leggen, of kunt zien hoe men de zaken aanpakt… Alle deelnemende bedrijven zijn gehuisvest op het Campusterrein.   Helaas zijn  alle 14 onderwerpen op 1 dag niet te volgen, dus het wordt de juiste keuzes maken….

Maximaal kun je aan 4 onderwerpen meedoen en daarom gaan we de deelnemers opdelen in 2 verschillende aankomsttijden en elke aankomstgroep in 7 deelgroepen. Dat zijn er 14 in totaal.

Het is nodig om je van te voren op te geven en het bedrag te betalen dat genoemd wordt op je opgaven pagina en over te maken naar de  rekening van de MEGA TECH EVENT penningmeester Bob Mook. (van ATC West Brabant)
Tevens kun je dan een voorkeur op geven voor 3 onderwerpen, zodat we je in een groep kunnen opdelen waar zoveel mogelijk van je voorkeuren in zijn opgenomen.

Jezelf opgeven en meteen de voorkeur keuzes aangeven kan op de onderstaande opgavenpagina’s, waar je ook de kosten voor deze geheel verzorgde dag kunt zien.

 

– opgave pagina voor alle Nederlande ATC leden…….< klik hier >

– opgave pagina  voor de Belgische ATC leden ………..< klik hier >

– opgave pagina voor NIET ATC leden …………………. < klik hier >

 

We kunnen maximaal 400 deelnemers aan en bij een laag aantal  inschrijving gaat de dag niet door, omdat dan de kosten niet gedekt worden. Eventueel betaalde bedragen worden in dat geval terugbetaald.

 

*) geheel verzorgde dag

– zowel het drinken als het eten (deels warme lunch) zijn gedurende de gehele dag GRATIS
– ‘s morgens is een koffie/thee pauze ingelast, is er voldoende tijd om te lunchen en hebben we Nm ook een koffie /thee pauze.|
– de groep waar je bent bij ingedeeld wordt begeleid om  juist te kunnen wisselen naar de andere lezing-locaties
– starttijd 1e groep van 7 deelgroepen  8.30 uur , 2e groep van 7 deelgroepen om 9 uur.
– einde om 16.00 uur

 

**)  de onderwerpen:   ( klik hier voor een .pdf van de onderwerpen)

 

1 : ANWB : Waterstof : door Adriaan van Broekhoven 

Waterstof gaat een steeds prominentere rol spelen in de energie transitie, wat zijn de mogelijkheden voor waterstof in de mobiliteit, wordt het nu eigenlijk als brandstof of energiedrager toegepast?
Fabrikanten ontwikkelen naast volledig elektrisch- ook vaker waterstof-aandrijflijnen, wat gaan we tegenkomen op de Nederlandse wegen?
Hoe gaat het tanken, en waar kunnen we tanken? Bovendien zijn de drukken erg hoog in de tanks, is dit allemaal wel veilig?

 

2A: Rijkswaterstaat (RWS)  : door Tobias Jansen = combi met  meldkamer
Weginspecteur Tobias geeft uitleg over zijn werkzaamheden als weginspecteur, wat houdt dit in en tegen welke problemen loop je aan bij de dagelijkse werkzaamheden.
Welke hulpmiddelen heeft hij in zijn voertuig ( Toyota HiLux ) ter beschikking en welke op afroep

 

2B : RWS Meldkamer : de dagelijkse praktijk , door Connie Golverdingen  = combi met rws weginspecteur
We krijgen een inkijkje hoe Rijkswaterstaat de wegensituatie in Nederland in de gaten houdt en hoe snel acties kunnen worden opgezet en uitgevoerd.  Wat kan men centraal bedienen en voor welke acties zijn de lokale personen ( de wegwerkers of weginspecteurs) nodig….   En wie beslist uiteindelijk…..

 

 

3 : Mercedes :  de elektrische vrachtwagen: door Joris Cox
Diverse invalshoeken worden door Joris gebruikt om de mogelijkheden van de elektrische vrachtauto te bespreken. Hierbij is de inzet o.a. afhankelijk van de eisen in de stedelijke gebieden, de laadmogelijkheden voor het voertuig (infrastructuur)  , de laadsnelheid en natuurlijk de gewenste of noodzakelijke  actieradius.  Hij bespreekt hierbij de  eActros.  Dit is de eerste volledig elektrische truck van Mercedes-Benz.  Dankzij de efficiënte aandrijflijn en 4 accu pakketten heeft de eActros een maximale actieradius van 400km.  Is dit het antwoord voor de toekomst?

 

4 :  AA-equipement: door Johan Rozenstraten
Technische ontwikkelingen volgen elkaar snel op en maakt dat voertuigtechniek steeds complexer, en daarmee, ook uitdagender wordt.
Hoe zorg je dat jij en je collega’s bijblijven? Is het nog wel reëel om van jezelf, of van je collega’s te verwachten dat je alles weet van elk merk en type voertuig? Er wordt nog onvoldoende slim gebruik gemaakt van de juiste voertuig technische informatie, kennis en apparatuur. De gevolgen hiervan? Hogere kosten, minder efficiënt werken en druk op personeel. Dat kan slimmer!
AA-Equipment Support neemt je mee in de uitdagingen waarmee autobedrijven vandaag de dag te maken hebben én hoe je deze uitdaging aan kunt gaan.
En hoe maken en houden wij ons vak leuk en aantrekkelijk voor (jonge) technici.”

 

5 : DENS : emissieloze energie:  door Manon Perez & Tijn Swinkels
DENS is ontwikkelaar van de technologie die de barrières voor opslag en transport van waterstof overwint. |
Door gebruik te maken van de vloeibare waterstofdrager Hydrozine (om ter plaatse energie op te wekken)  is het mogelijk om waterstof bij te vullen of geëlektrificeerd materieel op te laden op plaatsen waar geen netaansluiting aanwezig is of wanneer de aansluiting niet toereikend is.  Onze missie: “De energietransitie drastisch versnellen door veilige en betrouwbare waterstofbronnen te creëren die overal ter wereld emissievrije stroom leveren.”

 

6 : Innovam :  actief meten in de praktijk  : door Hans Jansen
Vaak zie je in de Auto en Motortechniek diepgaande diagnose. Erg interessant en nog belangrijker waar letten ze vooral op. Hier wordt één tipje van de sluier opgelicht.  In deze sessie wordt dit via een opstelling getoond en met de oscilloscoop duidelijk gemaakt aan de deelnemers. Deze wordt interactief getoond en deelnemers kunnen als ze willen, zelf via de ringleiding meten, instellen en bepalen wat ze meten.
Er wordt een spoel behandeld met alle eigenschappen ervan. Waarom wel of geen inductiepiek?   Wat doet deze piek in de praktijk en hoe zit het met de regeling.
Soms zie je een combinatie van beide in één aansturing. Dit wordt dan weer duidelijk gemaakt met een stroommeting.

 

7 : Jan Wouters, hoogleraar, de waarheid achter “trends”
Door opiniemakers en de auto-industrie wordt aangegeven dat de auto van de toekomst zelfrijdend, gedeeld, geëlektrificeerd en verbonden is met van alles en nog wat. Sommige trends verlopen sneller dan andere. In de lezing worden deze trends kritisch tegen het licht gehouden. Daarbij worden trends uit het verleden ook meegenomen, met verrassende resultaten als gevolg.
De vraag die tijdens de lezing wordt gesteld is: ‘wat is er nu anders dan in het verleden dat trends die eerder aangekondigd werden en mislukten, nu wel doorgang vinden’?

 

8 : JUMBO: de aanhanger en oplegger specialist. door Suzanne van Buchem
Jumbo Groenewegen maakt verschillende soorten aanhangers en opleggers voor het vrachtvervoer:  Kasten en zeil opleggers, platform opleggers, uitschuifbare en lage aanhangers, container chassis en LZV’s.
We laten u zien welke voertuigen op 8 oktober in de afbouw fase zitten en presenteren de bijzonderheden van onze LZV’s. ( Een LZV is een extra lange en zwaardere vrachtwagencombinatie van maximaal 25,25 meter lengte en maximaal 60 ton in Nederland)

 

9 : Waterstof NET : het kennis en samenwerkingsplatform, door Stefan Neis
Missie: WaterstofNet is een kennis- en samenwerkingsplatform dat wil bijdragen aan een koolstof neutrale samenleving door het ondersteunen en realiseren van waterstofprojecten in Vlaanderen en Nederland. Samen met de industrie en overheden zorgen we voor concrete realisaties op het terrein en leggen we de basis voor verdere samenwerking. Zo laten we Vlaanderen en Nederland verder uitgroeien als vooraanstaande waterstofregio.|
Visie:   Duurzame waterstof zal een sleutelrol spelen in de de-carbonisatie van onze maatschappij. Het kan bijdragen aan zero-emissie transport en fungeren als duurzame grondstof voor de industrie, als medium voor energieopslag en koolstofvrije bron voor warmtevragen. Waterstof vormt dus een belangrijk en op sommige punten onvervangbaar onderdeel van een duurzame economie en energievoorziening.  Vlaanderen en Nederland kennen als regio een unieke waardeketen van bedrijven en onderzoeksinstellingen die actief zijn rond waterstof. Als kennis – en samenwerkingsplatform vormt WaterstofNet een katalysator voor dit ecosysteem in de verdere realisatie van een waterstofeconomie.

 

10: AMT :  Elektrische auto’s: wat moet je weten, wat moet je doen?’ , door adjunct-hoofdredacteur AMT  Erwin den Hoed
Zijn EV’s echt beter voor het klimaat? En doet de Nederlandse overheid er nou echt goed aan ze te stimuleren? Goede vragen en we gaan op zoek naar de antwoorden. Maar eh, zijn die eigenlijk belangrijk? Is het niet belangrijker om te weten of elektrische auto’s werkelijk slechtere werkplaatsklanten zijn? En wat je moet doen om ze in je werkplaats te krijgen en te houden? Oké, dan zoeken we dat ook uit!

 

11: VALEO :Autonoom rijdende auto’s. Toekomstmuziek, of…?, door Theo Hagelaar
De wereld van de mobiliteit is volop in beweging en ontwikkeling. Valeo identificeert en zet in op drie belangrijke stromingen die op dit moment te zien zijn:
1) elektrificatie – hybride en/of volledig elektrische auto’s
2) slimme mobiliteit – de auto die met andere auto’s en het “internet of things” gaat communiceren, maar zeker ook met ons als mens
3) autonome mobiliteit – de zelfrijdende (bestuurderloze) auto

Over dit derde punt – autonome mobiliteit – is veel te vertellen. Vooral over welke sensoriek daarvoor nodig is en hoe die reeds vandaag in veel auto’s op de weg al gebruikt wordt.   Het autonoom rijden staat of valt voor een groot deel met de zogenaamde LiDAR-sensor; een sensor die door middel van licht een digitaal beeld kan scheppen van de omgeving, zoals radar dat met geluid doet. Maar dan net even anders.
Valeo is het een aantal jaren geleden als eerste gelukt een massageproduceerde LiDAR-sensor onder de naam Scala op de markt te brengen. Deze sensor voldoet volledig voldoet aan automotive standaarden. Standaarden die betrouwbaarheid, veiligheid en duurzaamheid waarborgen. Ondertussen is de ontwikkeling doorgegaan en is de derde generatie bijna gereed het licht te zien bij toonaangevende autofabrikanten. In het seminar dat Valeo zal verzorgen wordt een inkijkje geven in de werking van de LIDAR sensor en de rol die het speelt in de voertuig-architectuur van zelfrijdende voertuigen

 

 

12 SUMMA : waterstof (H2) als brandstof / workshop drones…. door Bart van Maarle en Ronald van Oorschot
Met het toenemende gebruik van waterstof komt ook het racen met waterstof dichterbij. / Workshop Drones : Zelf ervaren hoe Urban Air Mobility onze toekomst gaat veranderen??

 

13  SUMMA : rondleiding Summa Automotive , door Roel Akkerman en Richard Hoogenboom
Rijden op waterstof, een zelfrijdende auto, virtual reality of het vliegen met drones; de ontwikkelingen in de wereld van mobiliteit staan niet stil. Op zaterdag 8 oktober laten we u kennis maken, via een rondleiding, met het onderwijs van Summa op het gebied van Automotive & Smart mobility. Of kiest u ervoor om mee te doen aan een workshop drones? Zelf ervaren hoe Urban Air Mobility onze toekomst gaat veranderen?

 

 

Historie alleen zichtbaar voor leden.

Login om de historie te bekijken.

Inloggen

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding. Een bevestiging is verstuurd naar uw e-mailadres.

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com