historie livestreams
27 september 2023

KwikFit en Spijkstaal bundelen krachten

KwikFit slaat de handen ineen met Spijkstaal, een Nederlandse pionier op het gebied van elektrische voertuigen. Het doel van deze strategische samenwerking is om eigenaren van Spijkstaal-voertuigen te voorzien van hoogwaardige en efficiënte EV-service. Klanten van Spijkstaal kunnen nu bij meer dan 100 EV-gecertificeerde KwikFit-vestigingen terecht voor reparatie en onderhoud.

Spijkstaal staat al ruim 80 jaar bekend om zijn elektrische voertuigen voor nationaal en internationaal transport. Met een sterke focus op duurzaamheid en kwaliteit sluit het portfolio van Spijkstaal goed aan bij de groeiende vraag naar milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen. Spijkstaal levert zijn lichte elektrische voertuigen aan grote namen als DHL en Jumbo, die de voertuigen gebruiken voor pakket- en bezorgdiensten. Recent werden er nog 140 voertuigen geleverd aan Defensie.

De samenwerking tussen KwikFit en Spijkstaal sluit aan bij de opkomst van nulemissiezones en duurzame stadslogistiek. Door Spijkstaal’s expertise in elektrische voertuigen te combineren met KwikFit’s EV-service netwerk, worden eigenaren van Spijkstaal-voertuigen ondersteund om bij te dragen aan groen stadsvervoer.

Snelle oplossingen

De twee bedrijven delen hun visie op duurzame mobiliteit en service. KwikFit zal fungeren als geautoriseerd servicepartner voor Spijkstaal’s LEV-voertuigen. Dit moet ervoor zorgen dat Spijkstaal-eigenaren hoogwaardige service, efficiënt onderhoud en snelle oplossingen kunnen verwachten.

Pieter Bikker, E-mobility Director bij KwikFit: “We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Spijkstaal en een nieuwe dimensie toe te voegen aan onze groeiende betrokkenheid bij de e-mobiliteitsmarkt.” Geoffrey Jacobs, Managing Director bij Spijkstaal, voegt toe: “De samenwerking met KwikFit markeert een belangrijke stap in ons streven naar duurzame mobiliteit.”

KwikFit ziet een grote rol voor zichzelf in de energietransitie. Het bedrijf opende vorig jaar het eerste e-service-filiaal en meerdere servicepunten voor e-bikes. Daarnaast gaat de keten samenwerkingen aan met leveranciers van e-vervoermiddelen, waaronder het inmiddels failliete fietsenmerk VanMoof en de Chinese autofabrikant Nio.

Kennismaken met regionale collega’s uit de branche?

Nog vragen?

Stel je vraag via het mailadres van jouw afdeling of laat je gegevens achter. Zij helpen je graag! Voor overige vragen kun je mailen naar info@verenigingatc.com

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.